Полезно

Тук ще намерите съвети и препоръки за здравословна бременност. Например: как да овладеете гаденето и повръщането; по какъв начин да се справите с появата на киселини и състоянието на затегнат стомах; как да поддържате добра телесна форма чрез умерени физически упражнения и движение. Ще ви запознаем с възможностите за балансирано и разнообразно хранене през бременността и ще повишим бдителността ви към неподходящите за вас храни.

Как начинът ни на живот влияе върху здравето на бебето

Според едно скорошно проучване само 25% от здравето на детето в целия етап на живота му се определя от гените, а останалите 75% се влияят от външни условия и то в голяма степен от живота на майката преди това.

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ

10 правила за хранене по време на бременност

Определени храни и начини на хранене могат сериозно да засегнат вътреутробното развитие на бебето и всяка бъдеща майка трябва да знае за тях. Също толкова важно е да се съсредоточите върху богатите на полезни вещества храни, които ще поддържат бебето в добра форма, и ще помогнат за здравословното развитие на плода през всичките девет месеца.

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ

Защо е толкова важна фолиевата киселина по време на бременност?

Доброто хранене и бременността вървят ръка за ръка, ето защо трябва да включвате в диетата си много плодове, зеленчуци, пълнозърнести храни и постни протеини. Ако планирате бебе, най-вероятно вече знаете колко важен е и ежедневният прием на пренатални витамин – а един от най-важните компоненти в тях е фолиевата киселина.

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ