Полезно

Тук ще намерите съвети и препоръки за това как да увеличите шансовете си  за забременяване, как да преодолеете хроничния стрес, съществуващи заболявания, които могат да забавят желаната бременност за неопределен период, какви изследвания и консултации следва да направите, кои дни са най-благоприятните за зачеване.

6 стъпки за успешно ин витро

Зачеването ин витро е една от най-популярните и най-ефективни процедури за двойки, които се борят да разширят или да създадат семейство. Не трябва да забравяте, че когато се опитвате да забременеете, всичко, от което се нуждаете, е една добра яйцеклетка.

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ

Какви са основните причини за трудно забременяване

Днес много от младите хора отлагат раждането на дете, тъй като се фокусират върху образованието и кариерата си. Други предпочитат първо да постигнат финансова стабилност. Трети следват някаква своя мечта. Но рано или късно у всяка жена се събужда естественото желание да стане майка.

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ

Защо е важно да приемаме фолиева киселина още преди да забременеем?

Ако се подготвяте за един от най-вълнуващите моменти в живота на една жена, да стане майка, сигурно сте попадали на не една и две препоръки за фолиевата киселина. Тя е един от витамините от група В и е изключително важна.

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ
Може ли приемът на фолиева киселина да улесни забременяването?

Може ли приемът на фолиева киселина да улесни забременяването?

Набавянето на витамин B9 в необходимото количество е важно за нормалната овулация и за успешно зачеване. Според последните препоръки на СЗО, минималното дневно количество на фолиевата киселина, необходимо на всички жени от времето на планиране на бременността до 12-та г.с. е 400 mcg.

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ