Полезно

Тук ще намерите съвети и препоръки за това как да увеличите шансовете си  за забременяване, как да преодолеете хроничния стрес, съществуващи заболявания, които могат да забавят желаната бременност за неопределен период, какви изследвания и консултации следва да направите, кои дни са най-благоприятните за зачеване.

10 правила за хранене по време на бременност

Определени храни и начини на хранене могат сериозно да засегнат вътреутробното развитие на бебето и всяка бъдеща майка трябва да знае за тях. Също толкова важно е да се съсредоточите върху богатите на полезни вещества храни, които ще поддържат бебето в добра форма, и ще помогнат за здравословното развитие на плода през всичките девет месеца.

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ

Защо е толкова важна фолиевата киселина по време на бременност?

Доброто хранене и бременността вървят ръка за ръка, ето защо трябва да включвате в диетата си много плодове, зеленчуци, пълнозърнести храни и постни протеини. Ако планирате бебе, най-вероятно вече знаете колко важен е и ежедневният прием на пренатални витамин – а един от най-важните компоненти в тях е фолиевата киселина.

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ

10 стъпки за успешна бременност

Когато правилният момент настъпи, и започнете да мислите сериозно за бебе, трябва да сте подготвени. Бременността е повече маратон, отколкото състезание с времето. И като във всеки маратон, трябва да знаете, че сте направили всички необходими стъпки за успешен финал.

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ

Бременна ли съм… Кои са най-ранните признаци?

Mного хора приемат, че пропуснатата менструация е първият признак на бременност, но има и редица други симптоми, които разкриват, че се случва нещо чудесно. От сутрешно гадене до акне и болезнени на допир гърди, през промени в настроенията, първите признаци на бременност могат да бъдат различни за всяка бъдеща майка.

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ