Полезно

След раждането може да ви изненадат немалко проблеми от страна на мъничето, за които следва да сте подготвени и да реагирате без паника. Например, появата на жълтеница при новородените е резултат от недоразвитие на черния дроб и в повечето случаи състоянието се нормализира след 2 седмици. Тогава пък започват коликите, които обикновено отшумяват след третия месец. Плачът на бебето също не бива да ви плаши. За по-малко от 14 дни вие безпогрешно ще разграничавате нюансите в детския глас и ще знаете от какво се нуждае вашият малък наследник.

Болна и кърмеща

Не е лесно да бъдеш майка! Още по-трудно е да бъдеш болна майка, която трябва и да кърми. Няма на кого да се обадите, че сте болни, не можете да си вземете и почивен ден.

НАУЧИ ПОВЕЧЕ

Омега-3 мастни киселини и кърмене

В голяма степен това, което приемаме по време на бременност, ще определи бъдещето развитие на плода и бебето. Затова и отговорната бъдеща майка като вас, вече е научила, че омега-3 мастните киселини носят множество ползи за тялото и мозъка на бебето.

НАУЧИ ПОВЕЧЕ
Кърмене - как да се подготвя

Много искам да кърмя, но не знам дали ще имам кърма. Как да се подготвя?

Кърменето е най-естественият начин за хранене на бебето, който напълно покрива нуждите му и създава най-благоприятни условия за детското развитие. Този процес позволява на майката да установи специална, трайна връзка между себе си и бебето.

НАУЧИ ПОВЕЧЕ