Полезно

След раждането може да ви изненадат немалко проблеми от страна на мъничето, за които следва да сте подготвени и да реагирате без паника. Например, появата на жълтеница при новородените е резултат от недоразвитие на черния дроб и в повечето случаи състоянието се нормализира след 2 седмици. Тогава пък започват коликите, които обикновено отшумяват след третия месец. Плачът на бебето също не бива да ви плаши. За по-малко от 14 дни вие безпогрешно ще разграничавате нюансите в детския глас и ще знаете от какво се нуждае вашият малък наследник.

Получава ли бебето достатъчно кърма?

Всяка майка, която започва да кърми за първи път, си е задавала въпроса дали бебето ѝ получава достатъчно мляко. Отнема малко време, преди да се почувстваме уверени, че бебето ни се храни достатъчно и да разчитаме знаците, които ни показват, че е доволно или има за какво да се притесняваме.

НАУЧИ ПОВЕЧЕ

Омега-3 мастни киселини и кърмене

В голяма степен това, което приемаме по време на бременност, ще определи бъдещето развитие на плода и бебето. Затова и отговорната бъдеща майка като вас, вече е научила, че омега-3 мастните киселини носят множество ползи за тялото и мозъка на бебето.

НАУЧИ ПОВЕЧЕ