11 неща, които никога не трябва да казвате на бременна

Сега, ако сте бременна за пръв път, трябва да осъзнаете, че отглеждането на допълнителен човек вътре в корема ви кара хормоните ви да полудяват. Освен това сте гладна почти през цялото време, не можете да спите, кисела сте и виждате как от ден на ден формите на тялото ви се променят. В този период има редица въпроси, които могат да превърнат общуването с бременна жена в игра на руска рулетка – тя може да няма абсолютно никакъв проблем с на пръв поглед невинния ви въпрос или просто да поиска да отреже езика ви с нокторезачка. Ето и списък с неща, които никога да не казвате на една бременна жена.

1. Сигурна ли си, че не чакаш близнаци?

Въпрос, който ще ви донесе повече проблеми, отколкото имате нужда. Помислете малко, кога е било нормално да кажете на една жена, че е по-голяма от това, което ѝ се иска? А подобен въпрос е едно от най-грубите неща, които можете да кажете на една бременна жена. Тя може да се упражнява редовно, да се храни здравословно и все пак да натрупва килограми – това до голяма степен е извън неин контрол.

2. Със сигурност ще е момче

Освен ако не сте нейния лекар или нямате рентгеново зрение, нямате абсолютно никаква представа какво ще бъде нейното бебе. Така че спестете си прогнозите и си пуснете едно тото.

3. Ще се пръснеш!

Ето още една алтернатива на по-горното, която ви гарантира неловко мълчание и убийствени погледи. Бременната жена не е балон, за да се пръсне. Но също така е възможно да се опита да ви наръга с вилица, когато чуе въпрос като този.

4. Когато бях бременна, качих точно 6 килограма, а когато ме изписаха, бях свалила 8!

Наистина ли! Защо не разкажете на бременната жена нещо повече? Със сигурност тя си умира да се сравнява с други бременни жени. Защо не извадим рулетката и да стигнем до дъното на тази мистерия? Различните жени наддават по различен начин, а и размерът в този случай наистина няма значение.

5. Наслаждавай се на…, докато можеш

Тоест това беше. Така ли? Тази жена няма да може да се наслаждава повече на живота само защото има бебе. Въпреки че бебето наистина изисква саможертви, истината е, че то по-скоро ще обогати живота ни, отколкото да го накара да спре.

6. Трябва да родиш по естествен път

Добре, д-р Куин Лечителката, не всички жени искат и могат да търпят агонията на естественото раждане. Някои пък няма да могат да родят по естествен път дори и да искат. Защо трябва да им се напомня това с въпроси, които не раждат нищо положително?

7. Ще използваш ли епидурална упойка?

Това може да бъде много чувствителен въпрос за много жени. Причината се крие в това, че другите хора могат да бъдат много осъдителни и да накарат бременната жена да се почувства като провал. Например, защото е решила, че не може да бъде достатъчно силна, за да роди без упойка.

8. Моето първо раждане беше ужасяващо…

Ако ще се опитвате да изплашите майката, малко сте закъснели? Тирадите за това как сте раждали 150 часа са абсолютно излишни, това не е задължително, а и е допълнително травмиращо за бъдещата майка, която и без това мисли за хиляди други неща в момента.

9. Ще кърмиш ли?

Кърменето също може да бъде много лична тема. Някои жени могат да изпитват трудности да кърмят по различни причини –  за тях може да бъде болезнено, стресиращо или трудно. А трети просто предпочитат да не кърмят и това е о.к. Каквото и да избере бъдещата майка, това ще бъде най-подходящото нещо за нея и за бебето, и не е ваша работа.

10. Изглеждаш уморена

Мерси! Не казвайте това не само на бременните жени. По-добре не го казвайте на никоя жена. По никакъв повод!

11. Може ли да пипна корема ти?

Каквото и да отговори жената би било неловко. Това е един от най- неелегантните въпроси, които може да зададете на жена с бременно коремче.

Препоръчваме
Prenatal+DHA Denk

Пренатал+DHA Денк

БРЕМЕННОСТ + КЪРМЕНЕ

 
От 13-та седмица на бременността, Вашето бебе започва значително да нараства. Пренатал+DHA Денк Ви осигурява необходимото количество фолат, DHA и EPA (Омега-3 мастни киселини), като допълнение към здравословния хранителен режим. Пренатал+DHA Денк също съдържа йод, който допринася за нормалното производство на тироидни хормони и нормалната функция на щитовидната жлеза.

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ
Полезно